Linda Tegneby

Kontakt oss

Tlf: (+47) 932 04 001
Tlf: (+47) 958 11 937
E-post: post@alpakkagaarden.no

Velkommen til Alpakkagaarden – Østre Kjærnes

Alpakkagaarden ligger ved Vansjø i Våler-kommune i Viken (Østfold). Gården forvaltes og eies av oss, Erik og Linda Tegneby. Vi kjøpte og bosatte oss på gården i 2003 sammen med våre to barn, Signe og Herman. De syv siste årene har vi satset mye på alpakkadrift på gården. Alpakkaene og nærheten til Vansjø med dens vakre natur har en stor betydning for alt som tilbys på gården.

Vår visjon om en bærekraftig og økonomisk levedyktig gårdsdrift er at gårdsnæringen og dens tilleggsnæring skal bidra til å ivareta natur, miljø, kultur og tradisjoner.

Tilbud på gården
På Alpakkagaarden – Østre Kjærnes tar vi imot besøk for overnatting, selskap, kurs og konferanser, vi leier ut kanoer og driver med alpakkaopplevelser. Gårdsdriften forøvrig består i skog, korn og gress. Vi har stor interesse for dyr, natur, jakt og friluftsliv. Erik er genuint opptatt av elgjakt sammen med sine to elghunder. Linda har sin arbeidsplass på gården og mesteparten av tiden er hun «Inn på tunet»-bonde og tilbyr oppgaver og aktiviteter til deltakerne. Vi tar godt vare på gjestene og gjør vårt beste for å tilby unike, gode og naturvennlige opplevelser.

Inn på Tunet
«Inn på tunet» (IPT) er tilrettelagte og kvalitetssikrede velferdstjenester på gårdsbruk. Tjenestene skal gi mestring, utvikling og trivsel. Aktiviteten i tjenestetilbudet er knyttet opp til gården, livet og arbeidet der».

Vi har lang erfaring fra omsorgsarbeid, familiehjem og besøkshjem. Vi er en godkjent «Inn på tunet»-gård og har deltakere på gården hver dag.
Les mer om vårt godkjente Inn på tunet-tilbud.
Alpakka vandring
Alpakkaer
På gården har vi nå ca 40 alpakkaer (2023) og besetningen vokser. Alpakkanæringen består i å selge livdyr, foredle fiber (ull) til produkter som vi selger i vår gårdsbutikk, og ikke minst våre alpakkaopplevelser. Alpakkaene benyttes ofte som terapidyr i vårt Inn på tunet-tilbud. På ettermiddager, helger og i skoleferier tilbyr vi de meget populære aktivitetene alpakkasafari og alpakkavandring (guidet tur sammen med noen av våre alpakkaer). Les mer om alpakkasafari og alpakkavandring her.

Gjestegård
Gården ligger skjermet fra all støy, med vakker natur i hjertet av Viken (Østfold). Her kan du overnatte i godt utstyrte gårdsleiligheter (selvhushold) i rolige og landlige omgivelser rett ved den idylliske innsjøen Vansjø. Vertskapet og alpakkaene på gården gjør sitt for at oppholdet blir unikt. Vi er heldige som har perlen Vansjø i umiddelbar nærhet. Gården har strandlinje til Vansjø fra øst til vest, og her finnes det utallige muligheter for en vakker naturopplevelse i og ved Vansjø. Reisepanelet i Aftenposten den 28.1.21 anbefaler Vansjø som én av ti reisemål i 2021.

Selskapslokale
Fjøset ble renovert i 2017, og vi har nå et lokale med plass og utstyr til 60 personer. Lokalet passer perfekt til konfirmasjon, bryllup, jubileum eller familiesamling. Når du leier lokalet bestemmer du selv om du vil ta med mat og drikke. Lokalet er tilrettelagt for kurs og konferanser. Vi har to elbil-ladere til våre gjester. Les mer om lokaler til leie.
Alpakkagaarden i hjertet av Vansjø
Gården er på ca. 800 mål med strandlinje mot Vansjø, én av Norges største innsjøer med flest fiskearter. Plassen er omringet av mange natur- og turstier. Man kan oppleve naturen fra båt, kano (vi har 15 kanoer til leie), kajakk, til fots og på sykkel. Området er svært dyrerikt. Er man varsom kan man ofte se elg, rådyr, hare og bever, samt et rikt fugleliv. Fiskeørn, hønsehauk og musvåk kan beskues over våre åkre. Vansjø er kjent som et sommerreisemål, men her er det gode muligheter for friluftsopplevelser året rundt. Kanopadling, isfiske, skøytetur og vandring.

Kanotur i Vansjø
Kanopadling i Vansjø er en populær aktivitet. Vi har vår egen private brygge som du kan padle ut fra. Med beliggenhet i hjertet av Vansjø og du får det beste utgangspunktet for en fantastisk padletur gjennom smale sund, i vakker natur med dyreliv i Vansjø. En tur i Vansjø er ekte rekreasjon - hvor man kommer bort fra alt stress og får en god hvilepuls. Du kan leie kano og redningsvester pr. døgn hos oss.

Et paradis for sportsfiskere
Siden 2013 har vi innlosjert europeiske sportsfiskere i våre gårdsleiligheter. Sportsfiskerne kommer tilbake år etter år for å nyte ro og stillhet, naturen, dyrelivet samt svært gode fiskemuligheter i Vansjø, en av Norges mest fiskerike innsjøer. Alpakkagaarden har strandlinje fra øst til vest, og gården ligger ca 300 meter fra vannet.

TV2s «Hver gang vi møtes»
Gården har vært benyttet til TV2s populære serie «Hver gang vi møtes» for innspilling, produksjon og overnatting - fra sesong 2 til sesong 11.

Veibeskrivelse
Vi holder til i Våler kommune, nærmere bestemt Sperrebotn i Viken (Østfold). Det tar ca. 15-20 minutter å kjøre fra Moss, som er nærmeste by. Fra Oslo tar det ca. 50 minutter å kjøre, mens det tar 90 minutter å kjøre fra Oslo lufthavn Gardemoen. Se kartet nedenfor for en veibeskrivelse til oss.
usercartphone-handsetcalendar-fullchevron-downarrow-left