Kanoutleie

Kanotur på Østlandet? 
Vansjø ble kåret av reisepanelet i Aftenposten til ett av ti anbefalte reisemål i 2021. Hos oss kan du leie kano til flotte kanoturer, så ta med familien, vennegjengen eller kjæresten på kanotur i Vansjø. Vi tilbyr kanoutleie av romslige og stødige kanoer (2-seters og 3-seters) for å oppleve Vansjø på nært hold. Vi anbefaler 2-4 personer i hver kano, for eksempel to voksne, eller to voksne + to barn. De fleste utleiekanoene er av typen Hasle 530 Classic.

Vi har privat brygge som du kan parkere rett i nærheten av. Det er bilvei helt fram til brygga, som ligger ca. 300 meter fra gården. 

Vi har i alt 15 kanoer til kanoutleie, samt redningsvester i forskjellige størrelser. Informasjon og orientering gis ved utleie av kano. Velkommen til en kanotur i hjertet av Vansjø!
Kanoutleie
Priser
Pris per kano: kr. 400/døgn
Døgnleie fra kl. 10.00 til kl. 10.00 neste dag.
Ønsker du å ha kano lenger enn til kl. 10, må nytt leiedøgn bookes.

Kano, årer og vest, hvis du har bestilt det, ligger klart fra kl. 10 merket med ditt navn.
Leie av redningsvest: kr. 30/stk. Du kan komme når du ønsker innenfor bookingstidspunkt å hente ut kano. Parkering ved anvist plass (Kanoparkering) - ca 20 meter før brygge. Kano, årer og vest settes tilbake på anvist plass på land. Kano rengjøres før den settes tilbake. Meld i fra om det er skade på kano, årer eller vest (tlf 95811937).

Bestilling må gjøres i forkant av oppmøte og er bindende. Bestilling av kano og vest gir betalingsansvar for ønsket periode uansett om kano eller vest benyttes eller ikke.
Ring +47 95811937 ved spørsmål om booking av kano.

Kanosesongen er fra 1. april til 30. november.
Bestill kano

Andre aktiviteter:

Omgivelsene rundt gården er idylliske og vel vært å utforske i forbindelse med ditt besøk på gården. Alpakkagaarden - Østre Kjærnes har strandlinje fra øst til vest til innsjøen Vansjø. Her finner du vakker villmark og mange fine bortgjemte plasser i og ved Vansjø.

Er du gjest på gården kan vi tilby og skreddersy ulike aktiviteter og opplevelser i samarbeid med Ut i det fri AS.

Introduksjonskurs havkajakk 
4 timer – 1.200,- pr person (Min. 4 personer)
Introduksjonskurs fra Norges Padleforbund. Kurset gir Våttkort.
Ta kontakt for ytterligere kursbeskrivelse.

Kajakkopplevelse med instruktør 
2 timer – 595,- pr person (Min 4 personer)
En flott måte å oppleve Vansjø på. Etter en liten instruksjon padler vi en tur og nyter det vakre rolige landskapet midt i Vansjø. Guiden forteller om Vansjøs og områdets historie underveis. Prisen inkluderer lokalkjent guide/instruktør, kajakk, åre, flytevest og spruttrekk.

Kajakkopplevelse for erfarne med instruktør
2 timer – 595,- pr person (Min 4 personer)
Dette er en tur for deg som har erfaring eller våttkort fra før. Vi padler en litt lengre tur i det vakre Vansjølandskapet. Guiden forteller om Vansjøs og områdets historie underveis.
Prisen inkluderer lokalkjent guide/instruktør, kajakk, åre, flytevest og spruttrekk.
Med kajakk i Vansjø
Minikurs i buschcraft 
2 timer – 395,- pr person (Min 4 personer)
Buschcraft handler om kunne ta vare på seg selv i naturen med enkle midler. På dette minikurset vil du lære litt om hva buschcraft er og du vil lære å håndtere kniv, øks og sag på enkle og trygge måter, og du vil lære å tenne bål uten bruk av fyrstikker eller lighter. Passer for alle, ingen forkunnskaper nødvendig.

Femkamp som teambuilding 
2 timer – 395,- pr person (Min 4 personer)
Gjennom en femkamp med oppgaver og utfordringer som passer alle skaper vi rom for samarbeide, mestring og glede for mindre og større grupper.

Alt foregår i nærområdet til gården, og det hele avsluttes med en felles samling som trekker alle lagene sammen til en enhet.
Turskøyting i Vansjø
Turskøyter – Norges nye vinteraktivitet
2-3 timer + ev transport – 995,- pr person (min 4 personer)

Vansjø er like fint sommer som vinter. Et eldorado for den friluftsglade. På snøfattige, kalde vintre er dette et yndet sted for turskøytere. Dette er en aktivitet med stor fokus på sikkerhet, og en aktivitet som kun kan gjøres når isen er god nok. Belønningen er en fantastisk og unik naturopplevelse med lokalkjente guider/instruktører. Her får du de gode historiene, bakgrunnen for gamle stedsnavn og Vansjøs historie. Stopp underveis med bål og skikkelig gammeldags bålkaffe. Du bør ha noe erfaring på skøyter, og du må selv ha med skisko/støvler med enten NNN eller BC binding (Vanlige langrennsbindinger) og et komplett klesskift. Egen transport til oppmøtestedet (isen bestemmer hvor vi starter).

Prisen inkluderer to lokalkjente guider/instruktører, sekk, hjelm, skøyter, staver, kasteline og ispigger.

Vi skreddersyr gjerne et opplegg i forbindelse med et opphold (overnatting, kurs eller lignende)her på Alpakkagaarden. For eksempel en eller to dagers kurspakke for grupper. Kontakt oss via skjemaet eller på e-post.

Har du noen spørsmål?
Ta kontakt med oss så finner vi en løsning.

Kontakt form
usercartphone-handsetcalendar-fullchevron-downarrow-left