Alpakkavandring og Alpakkasafari

Bli med på vår alpakkavandring i vakre omgivelser. Alpakkavandring i Våler er en populær aktivitet, hvor alle over 12 år kan få leie og passe på sin egen alpakka på en guidet tur i den vakre naturen rundt Alpakkagaarden. Opplevelsen Alpakkavandring varer i rundt 90 minutter. Vi starter med at guiden gir oss en introduksjon om alpakka, deretter vandrer vi med guide i rundt 30 – 45 minutter. Etter alpakkaturen blir det anledning til å mate din alpakka med snacks. Alpakkaer er veldig morsomme dyr, så dette en svært populær aktivitet blant både alpakkaer og besøkende!

Du kan også delta på vår alpakkasafari, et alpakkabesøk hvor du tilbringer god tid sammen med alpakkaene i alpakkahagen. Alpakkasafari varer ca. 45 min. Her besøker vi de forskjellige alpakkahagene, der en guide er med og forteller om dyrene. Alpakkasafari passer for alle, også for familien med mindre barn. I tillegg til å få mate alpakkane, forteller guiden en hel del om dyrene - og det er god anledning til å ta masse bilder.

Etter vandringen eller safarien er gårdsbutikken åpen, hvor vi selger alpakkaprodukter som garn, såler og andre alpakkaplagg, samt alpakka-suvenirer.
alpakkavandring
Alpakkagaarden er en av de få som tilbyr alpakkavandring i Østfold og vi har alpakkavandring og alpakkasafari hele året rundt. Husk å kle dere etter vær og temperatur. Vi forbeholder oss retten til å gjøre en ombooking hvis det er meldt ekstremt mye regn 24 timer før alpakkavandringen. Det er viktig for oss at både dyr og mennesker har det fint på opplevelsene. Alpakkasafari gjennomføres uavhengig av vær, da vi kan gå inn i alpakkaboligene. Alpakkavandring passer for alle over 10 år, barn må være 12 år for å leie egen alpakka. Vandringen foregår i lett terreng, deltaker må kunne gå i 2 km. Er barna mellom 10-12 år bestiller du deltaker uten alpakka. Alpakkasafari passer for alle og barn under 2 år er gratis.

Vi anbefaler at dere bestiller alpakkavandring og alpakkasafari i god tid, gjerne mer enn to uker i forkant, da dette er en svært populære aktivitet.

Bestillingsbetingelser: Booking er bindende, det gis mulighet til ombooking 14 dager før alpakkaopplevelsen. Ved avbestilling som følge av sykdom imøteser vi legeerklæring og refunderer da 90% av beløpet eller gjør en ombooking.

Har du gavekort fra You Wish eller gavekort med referansenummer?
Da må disse bookes direkte hos Alpakkagaarden (ikke online-booking). Se først om du finner en dato hvor det er ledig plasser, deretter tar du kontakt på SMS 93204001 eller mail: post@alpakkagaarden.no for å bestille plassene.

Alle gavekort må benyttes før utløp av dato. Gavekort har 1 årsvarighet fra kjøpesdato. Gjennomføring av alpakkaopplevelsen må gjøres før gavekortet utløper. Husk å bestille i god tid!

hello world!
Alpakkaflokken

Alpakkaflokken vår

Alpakkaflokken vår består nå av 40 dyr, og den øker jevnt og trutt. I tillegg til alpakkasafari, avler og selger vi livdyr. Alpakka er gårdens produksjonsdyr som gir oss fantastiske fiber - ull. Noen av dyrene brukes som terapidyr og er trent til å gå på tur, noe de liker godt.
Alpakkabarnehage

Alpakkabarnehage

Er det sommer og varmt vil dere oppdage at alpakkaene tar seg et bad i badestampen. Det er god mulighet til å ta mange fine bilder, og til å håndfore alpakkaene med snacks som dere får av oss. Hvert år – fra midten av februar til april – er babyalpakkaene separert fra mødrene sine (vi avvenner dem morsmelk) og vi besøker dem i “alpakkabarnehagen”.
Alpakka besøk

En lærerik tur

Disse fantastiske dyrene er beskjedne, milde, sjenerte og veldig nysgjerrige. De er fantastiske å ha med på tur. Dette er en svært populær aktivitet hvor du kommer deg ut i naturen med godt selskap. Tidligere deltakere har fortalt oss at det er en lærerikt tur i vakkert og variert terreng med nærhet til disse snille, flotte skapningene.

En annerledes tur med vakre dyr i nydelige omgivelser

Bestill her
 • Hva våre kunder sier

  "Takk for en utrolig morsom tur! Hele familien koste seg, og alpakkane var virkelig fantastiske! 
  Vi kommer gjerne igjen."
  Anne-May Grennes
  Alpakkaflokken
 • Hva våre kunder sier

  "Koselig rolig gård med hyggelige folk og koselige alpakkaer. Mange andre koselig dyr også."
  Tone Myhren
 • Hva våre kunder sier

  "Vi hadde en fantastisk tur med alpakkavandring."
  Anita Møller

Har du noen spørsmål?
Ta kontakt med oss så finner vi en løsning.

Kontakt form
usercartphone-handsetcalendar-fullchevron-downarrow-left